"Partea cea grea in Romania a trecut si, incetul cu incetul, incepem sa culegem roadele", a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern. Acesta a enumerat trei astfel de "roade" care vor fi "culese" chiar din luna februarie. Printre acestea se afla cresterea pensiilor pentru 1,54 milioane de pensionari incadrati in grupele de munca I si II (care au avut sporuri de vechime pentru conditii grele de munca). Acestia vor beneficia, potrivit Legii pensiilor intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, de o crestere de 93 de lei, in medie. Tot din februarie, bugetarii isi vor primi pe card salariile pe luna ianuarie marite. Pentru mediul de afaceri, masura care intra in vigoare in februarie este declaratia unica.

Pensionari."Pentru 1.541.000 de pensionari se aplica grupele de munca I si II cu plata din februarie. Odata cu intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, la sfarsitul anului 2010, cei incadrati in grupele I si II pana la 1 aprilie 2001 beneficiaza de avantajele materiale corespunzatoare", a declarat premierul. Potrivit acestuia, unii pensionari vor avea o crestere de 150-170 lei, iar altii de doar 60-70 de lei, media fiind de 93 de lei. Efortul bugetar este de 404 milioane de euro.

Bugetari."Din feberuarie, toti bugetarii vor avea pe card cu 15% mai mult decat in octmobrie 2010", a declarat premierul.

Mediul de afaceri. "O masura pentru debirocratizare o reprezinta declaratia unica". Contribuabilii vor depune o singura declaratie in locul a cinci declaratii pe care erau obligati pana acum sa le depuna.