Nici n-am reusit bine sa-mi trag sufletul dupa ce m-am reintors acasa ca am fost realmente lovit de stirea referitoare la noua aberatie legislativa pusa pe tapet de actuala putere in colaborare cu FMI. Este vorba de impozitarea averilor care nu pot fi justificate, o initiativa pe cat de prosteasca pe atat de inutila.

Sa incepem cu inceputul. Confruntati cu propria incompetenta si prostie, guvernantii cauta cu disperare noi surse de bani. Evident, cum n-au decat idei putine si fixe, atunci cand nu taie mai baga un impozit. Si toate acestea intr-un haos generat de un arbitrar greu de inteles. In mod cu totul explicabil, partenerul guvernului in aceasta actiune este nimeni altul decat FMI, probabil singura institutie de pe planeta cu IQ compatibil cu al conducatorilor nostri.

Personal nu cred ca prin intermediul noii legi se va strange vreun sfant la Buget. Va fi insa un instrument politic ideal. Asa cum acum toate organele puterii urla pe surse despre dedesupturile vreunei arestari preventive sau despre vreo ancheta a A.N.I., probabil la fel vom vedea cum baiatul ala cu fata de smardoi de la ANAF va anunta cum il ancheteaza el la avere pe X sau pe Y. Un joc stupid care, pana la urma, nu va face altceva decat sa pape inutil o groaza de bani.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.