"Datele pe care Institutul National de Statistica le-a comunicat ieri (n.red. 15 februarie), si anume ca am avut o usoara crestere economica in trimestrul IV, ne indreptatesc sa afirmam ca in aprilie, adica dupa primul trimestru din 2011, Romania are toate sansele sa iasa din recesiune. Daca si in trimestrul I din 2011 vom avea o crestere in raport cu trimestrul IV din 2010, Romania iese oficial din recesiune", a declarat premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, datele economice arata ca "Romania s-a stabilizat din punct de vedere economic".

Emil BocFoto: Hotnews

Oxford Economics si-a revizuit prognozele anterioare care presupuneau o contractie de 1% a economiei Romaniei si anunta ca economia romaneasca va creste "marginal" in acest an cu 0,1%.

Premierul sustine ca rata somajului este in scadere, in conditiile in care acest indicator se situeaza sub media statelor UE, iar numarul contractelor de munca se apropie de sase milioane. "Masurile dure pe care am fost obligati sa le luam incep, incetul cu incetul, sa-si arate roadele, eficienta. Putem spera ca Romania nu va mai avea in viitor pericolul colapsului economic, asa cum, din nefericire, l-a avut la sfarsitul anului 2008 ca urmare a politicilor iresponsabile adoptate, conjugate cu efectele crizei economice", a mai spus prim-ministrul.