Moneda nationala s-a apreciat usor in fata euro, cursul de referinta afisat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) coborand cu 0,16 bani, la 4,2493 lei pentru un euro.

Pe piata valutara, traiectoria monedei nationale s-a dovedit destul de stabila joi, leul inchizand ziua la 4,2465 unitati pentru un euro. Pentru sedinta de vineri, economistii ING Bank se asteapta la o evolutie statica a leului, avand in vedere ca actiunile europene nu au urmat performanta pozitiva inregistrata de cele asiatice si au inceput ziua aproape neschimbat.

"Aceasta perspectiva este sprijinita totodata de faptul ca nu sunt programate date economice deosebit de importante astazi si probabil atentia se va concentra asupra noutatilor de la intalnirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din tarile G20, care este programata sa inceapa astazi", mai arata acestia.

Leul a pierdut teren in fata dolarului american, care a fost cotat la 3,1336 lei, cu 0,14 bani mai mult decat joi.

Moneda nationala s-a depreciat si in fata francului elvetian, cursul coborand la 3,2942 lei pentru un franc, de la 3,2752 lei pentru un franc cat era joi. Totodata, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,7583 lei, cu 1,17 bani mai mult decat in ziua anterioara.​