"Romania are toate sansele ca la sfarsitul lunii martie sa iasa din recesiune si sa marcam doua trimestre consecutive de crestere economica. Cu cat semnele bune in economie incep sa se multiplice, cu atat adversarii nostri devin mai disperati", a declarat premierul Emil Boc, in cadrul videoconferintei cu prefectii de duminica.

"Masurile luate au inceput sa isi arate efectele, si-au atins scopul de a opri caderea economica. Oricat ar incerca cei de la Alianta socialista sa contrazica acest lucru, concluzia FMI este foarte clara: Romania incheie anul 2010 cu un deficit de 6,5 si nu de 6,8%, cat se credea initial", a adaugat prim-ministrul.

"Perspectivele economice s-au imbunatatit, ceea ce inseamna ca directia este buna", a incheiat Emil Boc.

Reactia lui Emil Boc vine dupa ce liderul social-democrat Victor Ponta declarase duminica, intr-o conferinta de presa, ca Romania nu a iesit din criza, asa cum sustine presedintele Traian Basescu: "Romania nu a iesit din criza, poate ca doamna Udrea a iesit din criza sau domnul Basescu, dar genul acesta de declaratii, dincolo de importanta lor in batalia interna din partidul de guvernamant, risca sa induca in eroare si sa creeze o noua mare dezamagire in cadrul populatiei". El adaugase ca tara noastra si-a atins tinta de deficit bugetar in 2010, convenita cu FMI.