Este atestat statistic ca romanii consuma doar capacul de la tubul de pasta de dinti. Clasamentele intocmite de expertii europeni atesta fara drept de tagada ca romanii consuma cel mai putin sapun pe cap de locuitor. De asemenea, avem cel mai mare numar de toalete in curte si ca apa calda asteapta sa fie inventata in multe locuinte de la noi, scrie Liviu Vasile, pe blogul lui.

Avem cele mai multe localitati in topul saraciei. Consumam cele mai mici cantitati de carne de porc, de vita, de pasare, de bere, de vin, de miere, de fructe fata de media consumatorului occidental. Acum vreo 3 ani aveam foarte putine agentii bancare la mia de locuitori si in general, cantitatea de medicamente pe cap de locuitor era mult mai mica decat cea hapaita de consumatorul occidental.

Sunt cifre statistice produse de institutii si experti europeni. Statistica e o treaba exacta si demonstreaza fara drept de apel ceea ce vrei sa comunici. Tineti minte poanta despre cetateanul care mananca doi pui si cel care se uita? In medie, fiecare mananca cate un pui si daca vrei sa spui ca toata lumea o duce bine, statistica vine sa confirme ceea vrei sa spui.

Ce ne spun occidentalii folosindu-se de eufemisme statistice? Ca suntem niste nespalati si ca ar trebui sa consumam mai multe produse cosmetice. Pai ei produc degeaba? De ce ne-au primit in UE si ne-au doborat protectia vamala?

Noi suntem niste nerecunoscatori care nu cumparam suficient Col...te, Pr..& G, sampoane, periute, iaurturi, carnati, pui congelati. Se pare ca nu importam suficiente fructe din Grecia, cartofi din Franta, ceapa din Olanda. Evident ca nu cumparam benzina si gaz in cantitatile si preturile europene. Ce sa mai, suntem niste prapaditi primiti din mila occidentalilor in raiul occidental.

Indraznim sa consumam produse agricole produse de ultimii tarani sau aduse de la bunicii de la tara. Total insalubre, evident si in neconcordanta cu normele UE. Branza pe care o mancam de mii de ani nu e buna, ca nu e igienica. Laptele de la tata vacii e nesanatos, e mult mai bun laptele pasteurizat, uniformizat, UHT. Aveti vie pe langa casa? Saracii de voi, zaibarul e dintr-o vie ignobila, cumparati bordeaux cu sulfiti.

Daca uneori statistica reflecta realitatea, aceea ca suntem saraci, ca standardul nostru de viata este mai scazut, uneori statistica este pur si simplu bazata pe date de acum 10 ani. Spre exemplu, instalatiile sanitare din gospodariile din mediul rural. In ultimii ani s-a construit enorm in mediul rural si tot omul si-a facut o baie, cu dus si tot tacamul. Au facut oamenii efort si si-au instalat centrale, boilere.

Am vizitat multi oameni care locuiesc in mediul rural in ultimul timp si n-am mai gasit locuinte care sa nu aiba instalatii sanitare in ciuda faptului ca poate ca nu exista retea de apa curenta in localitatea respectiva. Imbunatatirea conditiilor sanitare si de confort din ultimii 20 de ani mi se pare evidenta, in ciuda saraciei romanii chiar au facut un efort pentru casele lor.

Am avut de-a lungul timpul foarte multi clienti care contractau credit "sa-si puna gresie", "sa-si puna centrala", adica romanii s-au si imprumutat daca nu au avut bani "ca sa-si faca conditii". Sigur, satele noastre nu arata ca in Belgia sau in Franta, dar nici Romania nu este Franta sau Belgia. N-am avut imperiu colonial in...Congo si deocamdata noi suntem pentru ei o cvasi posesiune coloniala. N-avem retea de apa? Pai n-avem ca le-am vandut lor compania de apa. N-avem bani sa cumparam in cantitati europene?

Pai n-avem ca suntem angajati la companiile lor in tara noastra. Nu cumparam medicamente cu sacul? Pai nu cumparam pentru ca fabricile noastre au fost cumparate de ei si inchise, iar acum statul importa medicamente de la gigantii lor farmaceutici la preturi astronomice. Consumam putina benzina? Pai cum sa nu, doar ne vand austriecii benzina noastra. Ni se propune ca sa ne vindem noua insine gazul la un pret mai mare, aliniat european.

Comenteaza pe Asybaris, Incorect politic