Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Eurostat: Romania a avut si in ianuarie cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din UE

Luna ianuarie a fost a sasea luna consecutiva in care Romania a avut cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, de 7%. Procentul este totusi in scadere fata de 7,9% in decembrie, in conditiile in care in UE rata anuala a inflatiei in ianuarie s-a mentinut la 2,7%, iar in zona euro a crescut la 2,3%, conform unei estimari revizuite publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Irlanda (0,2%) si Suedia (1,4%), iar cele mai ridicate au fost in Romania (7%), Estonia (5,1%) si Grecia (4,9%) .

In ianuarie, comparativ cu luna precedenta, rata anuala a inflatiei a crescut in 15 state membre din UE si a scazut in 12 tari membre.

Romania se situeaza pe primul loc in UE si atunci cand este vorba de cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni, cu o crestere de 6,2%, urmata de Grecia (4,9%) si Ungaria (4,5%).

Rata inflatiei in zona euro a depasit tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana (BCE), care vrea sa mentina cresterea preturilor sub doua procente.

De la 1 ianuarie 2011 zona euro are 17 tari membre, prin aderarea Estoniei.

150.000 de utilizatori Gmail si-au pierdut toate mesajele din cauza unei erori

Aproximativ 150.000 de utilizatori ai serviciului de email de la Google, Gmail, au avut conturile resetate, fapt care a dus la stergerea tuturor mesajelor acumulate pana in prezent. Reprezentantii Google au declarat ca "mai putin de 0,08% dintre utilizatori" si-au pierdut mesajele din cauza erorii.

Inginerii companiei lucreaza in prezent la recuperarea mesajelor pierdute, dar inca nu este cunoscut daca acest lucru este posibil sau cand utilizatorii vor primi un raspuns clar in privinta recuperarii datelor.

Gmail a fost lansat in urma cu aproape 7 ani, pe 1 aprilie 2004, intr-o varianta beta disponibila pe baza de invitatie unui numar limitat de utilizatori. Serviciul a devenit accesibil oricui la inceputul anului 2007, in prezent avand aproape 200 de milioane de utilizatori.

JPMorgan vrea sa achizitioneze 10% din Twitter

Un fond de investitii al bancii americane JPMorgan intentioneaza sa achizitioneze cu 450 de milioane de dolari o participatie de 10% la reteaua de socializare pe Internet Twitter, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Financial Times.

Fondul, Digital Growth Fund, a fost infiintat in luna februarie pentru a investi in companiile private de tehnologie cu dezvoltare rapida. Investitia JPMorgan urmeaza unui efort similar al Goldman Sachs de a achizitiona o participatie la Facebook.

Digital Growth a strans 1,22 de miliarde de dolari pana in prezent, din cele 1,3 miliarde de dolari avute ca obiectiv. JPMorgan spera ca fondul ii va aduce un beneficiu de cel putin 13 milioane de dolari.

Banca americana intentioneaza, de asemenea, sa investeasca o treime din resursele fondului intr-o alta companie de tehnologie, posibil producatorul de jocuri Zynga sau furnizorul de servicii de telefonie online Skype.

O alta treime din resurse va fi alocata pentru investitii in inca sase companii.

Fondul Kleiner Perkins a investit 200 de milioane de dolari in decembrie anul trecut in reteaua de socializare, evaluand Twitter la 3,7 miliarde de dolari. JPMorgan evalueaza reteaua la 4,5 miliarde de dolari.