Comisia Europeana a revizuit marti in crestere usoara previziunea pentru Zona Euro in 2011, la 1,6%, in special din cauza "perspectivelor mai bune" pentru economica mondiala, avertizand insa ca relansarea economica ramane "inegala" iar situatia pietelor "fragila", relateaza AFP.

In precedenta estimare, datand de la finele lunii noiembrie, Bruxelles-ul estima o crestere de 1,5% in cursul acestui an in randul tarilor care utilizeaza moneda euro, dupa 1,7% in 2010.

Bruxelles-ul a revizuit in crestere in special previziunile pentru primele doua economii europene. Pentru Germania, care "urmeaza sa fie motorul relansarii" in Uniunea Monetara, cresterea este revizuita la 2,4%, fata de estimarea anterioara de 2,2%. In cazul Frantei, se asteapta o crestere de 1,7%, fata de 1,6% pana in prezent.

Comisia isi justifica revizuirea prin "perspectivele mai bune de care beneficiaza economia mondiala".

"In conditiile in care exporturile urmeaza sa sustina relansarea, o reechilibrare a cresterii spre cererea interna este asteptata in 2011", subliniaza CE.

Cu toatea acestea, "relansarea ramane inegala si numeroase state traverseaza o perioada de ajustare dificila", a avertizat comisarul european pentru Afaceri economice, Olli Rehn, care subliniaza ca "situatia nu a revenit complet la normal" pe pietele financiare.