Guvernul sustine varianta capitalizarii profitului CEC Bank pe 2010- 65,13 milioane lei, fata de 50,04 milioane lei in 2009- si nu un plan de privatizare, a declarat marti ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, la conferinta de presa in care s-au anuntat rezultatele CEC Bank. Nici presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea nu ia in calcul privatizarea bancii, declarand ca ar fi o greseala reluarea discutiilor privind vinderea CEC Bank intrucat pretul de acum este mai mic decat cel din 2006.

Radu GheteaFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Sustinem capitalizarea profitului obtinut in 2010. Impreuna cu domnul presedinte al CEC Bank vom face eforturi pentru a gasi si alte solutii pentru consolidarea acestei banci. Vom discuta la Comisia Europeana pentru a vedea ce trebuie sa faca statul roman pentru a putea participa la majorarea capitalului CEC", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

Referitor la o eventuala privatizare a bancii, Ialomitianu a aratat ca acest lucru ar fi o gresala, subliniind ca autoritatile se concentreaza momentan sa caute mijloace de consolidare a bancii.

Presedintele CEC Bank a sustinut afirmatia ministrului de Finante, precizand ca pretul CEC in acest moment este mai mic decat cel din 2006, pentru ca nu mai este aceeasi piata.

"Atragerea unui investitor nu este posibila in acest moment pentru ca nu este piata. Sigur ar veni cineva sa dea 2,50 lei. (...) Pretul CEC in acest moment este mai mic decat in 2006. Si pretul apartamentelor este mai mic, dar daca stai sa analizezi valoarea bancii, vezi ca banca a evoluat, dar valoarea de vanzare nu este aceeasi, pentru ca nu exista piata", a spus Radu Ghetea.

In ceea ce priveste vanzarea unui pachet minoritar catre o institutie precum BERD sau IFC, Ghetea a spus ca acestea nu pot cumpara participatii decat daca exista un plan de privatizare. "Statul roman a exprimat clar acest punct de vedere prin intermediul prim-ministrului, ca nu se pune problema privatizarii in acest moment. Si eu sunt de acord ca in acest moment ar fi chiar o greseala sa ne apucam sa facem un plan de privatizare si sa starnim apele in jurul unui subiect care nu va avea un sfarsit foarte pozitiv pentru statul roman. Nu cred ca statul roman este in asa situatie incat sa recurga la vanzarea unei bucati din CEC", a declarat presedintele CEC Bank.

Radu Ghetea despre capitalizarea CEC Bank