Bob Diamond, directorul executiv al bancii britanice Barclays, va primi un bonus de 6,5 milioane de lire sterline (10,6 milioane de dolari) pentru activitatea sa de anul trecut, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters. Bonusul primit de Diamond este mai mic decat estimarile aparute in presa pana in prezent, care aratau ca seful Barclays ar putea primi stimulente de 10 milioane de lire.

Wall Street Journal arata ca bonusul consta in actiuni in valoare de 1,8 milioane de lire, care pot fi vandute dupa sase luni, si actiuni si obligatiuni in valoare de 4,7 milioane de lire, care nu pot fi instrainate timp de mai multi ani.

Acest bonus este cel mai mare acordat unui sef de banca din Marea Britanie pentru anul 2010, dupa ce Stuart Gulliver de la HSBC a primit saptamana trecuta 5,2 milioane de lire sterline.

Standard Chartered a anuntat recent ca ii va acorda directorului sau executiv Peter Sands un bonus de 2,16 milioane de lire, in vreme ce CEO-ul Lloyds Banking Group, Eric Daniels, va primi 1,45 milioane de lire, iar Stephen Hester, seful Royal Bank of Scotland Group va fi premiat cu doua milioane de lire sterline.

Diamond a fost numit in functia de director executiv al Barclays in luna ianuarie, dupa ce a mai detinut functia de presedinte al bancii si director al diviziei de investitii. Salariul sau s-a ridicat anul trecut la 250.000 lire sterline, iar din acest an va primi 1,35 milioane de lire pe an pentru noul sau rol in cadrul bancii. Pe anul 2011 bonusul sau este limitat la 2,5 salarii, adica 3,38 milioane de lire sterline.