Moneda nationala s-a apreciat marti in fata celei europene, cursul atingand cel mai scazut nivel din iunie 2010, insa a pierdut teren in fata dolarului american. Astfel, BNR a publicat un curs de referinta de 4,1869 lei pentru un euro, cu aproape doi bani mai mic decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul s-a tranzactionat luni cu o tendinta de apreciere si a inchis ziua la 4,1980 unitati/ euro. Economistii ING Bank arata ca moneda nationala s-a apreciat si in prima parte a sedintei de marti, pe fondul unei imbunatatiri a sentimentului investitorilor. Acestia nu exclud intarirea in continuare a leului fata de euro, avand in vedere evolutia pozitiva a principalilor indici europeni si perspectiva pozitiva privind comenzile industriale din Germania.

Leul s-a depreciat in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,0071 lei, fata de un curs de 3,0001 lei/dolar in sedinta de luni.

Pe piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au scazut comparativ cu sedinta precedenta, BNR afisand in prima parte a zilei un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 4,78% pe an, fata de 4,98% in sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 5,28% pe an, de la 5,48% in sedinta anterioara.