Garanti Bank intentioneaza sa intre pe profit in acest an, Murat Atay, directorul general al bancii, estimand ca banca va obtine in acest an un castig de peste cinci milioane de euro. Totodata, el a mentionat ca banca isi mentine planul de a se clasa in primele 10 banci ca nivel al activelor in viitorul apropiat.

La sfarsitul anului 2010, nivelul activelor totale ale Garanti Bank a inregistrat o crestere de peste 70% fata de 2009, depasind nivelul de 1,4 miliarde de euro. Reprezentantii institutiei de credit au precizat ca Garanti Bank detine o cota de piata de 1,78%, ocupand locul 14 in sistem.

In 2010, totalul creditelor acordate s-a majorat pana la valoarea de 786 milioane de euro, cu 45% mai mult fata de 2009, in vreme ce depozitele s-au dublat, ajungand la 560 milioane de euro.

Totodata, banca si-a majorat cu 40% numarul de clienti, acestia depasind 200.000.

Murat Atay a mai aratat ca banca isi propune pentru 2011 cresterea creditelor cu 30%, dezvoltarea nivelului activelor cu 20% si majorarea depozitelor cu 25%.

Garanti Bank are in prezent o retea nationala de 74 de unitati, cu 25 de agentii mai mult decat la sfarsitul anului 2009. Burak Yildiran, directorul general adjunct al Garanti Bank, a aratat insa ca, in perioada urmatoare, banca intentioneaza sa ajunga la 100 de unitati, acest nivel fiind suficient pentru a acoperi populatia bancabila din Romania.

Pe langa Garanti Bank, Grupul Garanti reuneste Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare, care isi desfasoara activitatea pe piata locala sub coordonarea Garanti. Cele trei IFN-uri completeaza gama de oferte a Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar - si sale & lease-back) si servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.

Grupul Garanti a finalizat recent procesul de integrare si rebranding in care au fost implicate cele trei institutii financiare non-bancare care au functionat pana la finele anului trecut sub marca GE Money. Grupul ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.