Moneda nationala si-a continuat aprecierea in fata monedei europene, cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,1683 lei pentru un euro, cu 1,05 bani mai mic decat joi.

Un nivel atat de redus al cursului de referinta nu a mai fost inregistat din data de 28 mai 2010, cand un euro era cotat la 4,1623 lei.

Pe piata valutara, traiectoria leului a fost statica joi, euro fiind cotat la inchiderea sedintei la 4,1735 lei. In aceasta dimineata, moneda nationala a continuat sa castige teren, iar economistii ING Bank arata ca indiciile oferite de principalii indici bursieri sugereaza ca ar putea inchide ziua la un nivel mai apreciat decat 4,17 unitati/euro.

Acestia mai arata ca boardul FMI urmeaza sa se intalneasca pe 25 martie sa dezbata cererea Romaniei privind un nou acord de finantare, dar aprobarea formala nu ar trebui sa constituie o surpriza, avand in vedere ca s-a ajuns la un acord la nivel tehnic. Cu toate acestea, decizia FMI ar putea avea un "impact pozitiv asupra leului intr-o anumita masura".

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, care a fost cotat la 2,9553 lei pentru un dolar, dupa ce joi BNR a afisat un curs de 2,9807 lei/dolar.