Referitor la articolul „Fiscul elveţian, despre Lista lui Blejnar: Nu credem că e vorba de bani nedeclaraţi. România primeşte anual informări de la noi cu privire la dobânzile din depozite”, publicat de HotNews, în data de 17 martie 2011, Direcţia de Comunicare, relaţii publice şi mass media din cadrul ANAF face următoarele precizări:

Schimbul de informaţii privind veniturile obţinute în Elveţia de către cetăţenii cu rezidenţă pe teritoriul României se realizează în baza Acordului în vigoare încheiat între Comunitatea Europeană şi Confederaţia Elveţiană privind aplicarea măsurilor echivalente prevăzute de către Directiva 2003/48/CE, în legatura cu impozitarea veniturilor din dobânzi.

Astfel, autoritatea competentă elveţiană transmite ANAF informaţiile despre veniturile din dobânzi obţinute de rezidenţii români pe teritoriul Elveţiei o dată pe an, pentru anul fiscal anterior.

Contribuabilii români care realizează aceste venituri sunt obligaţi să se conformeze prevederilor Titlului III “Impozitul pe venit” din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Ca urmare, ANAF procedează la verificarea modului de îndeplinire a obligaţiilor fiscale şi întreprinde măsurile necesare de determinare a stării de fapt fiscale", se arata in textul trimis de catre ANAF redactiei HotNews.ro