Firmele romanesti care au de recuperat creante din Libia sunt Romtehnica, Arcom, Tarom, Contransimex si Romagrimex, au declarat pentru HotNews. ro oficiali ai ministerului Finantelor Publice. Cea mai mare suma de recuperat o are Romtehnica- circa 39 milioane de dolari, au mai spus oficialii MFP. Firma Arcom, prin care omul de afaceri Gigi Becali a cumparat creante libiene figureaza cu 16,6 milioane de dinari (circa 13,5 milioane de dolari americani). Contactat de HotNews, omul de afaceri a declarat ca suma totala este mai mare si include si creante care la Finante apar pe numele altor societati.

"Creantele astea sunt mai incurcate. Eu am de dat bani si Taromului de pilda, pentru niste bilete luate prin Arcom. La randul meu, am de luat de la alte firme care au creante acolo. Dar eu va spun ca am acte pe 80 de milioane de dolari", a declarat Becali pentru HotNews.ro.

  • Citeste pe acceasi tema:

EXCLUSIV Lista firmelor romanesti care au de recuperat bani din Libia. Vezi cine, cati bani are de luat si ce sanse sunt sa-i recupereze