​Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Dan Lazar a declarat pentru HotNews.ro ca se analizeaza reducerea contributiilor angajatorilor dupa data de 1 iulie, existand mai multe variante de lucru in acest sens, reducerea fiind posibila de la 1 punct pana la 3 puncte procentuale. In ceea ce priveste cota unica, Lazar a spus ca deocamdata a fost asumata mentinerea cotei la 16% in acest an si nu se vor face modificari.

Ca noutate in zona fiscalitatii, Dan Lazar a mai mentionat reducerea si comasarea altor noua taxe parafiscale. Trei dintre acestea au fost desfiintate iar sase au fost comasate, actele normative pentru fiecare in parte urmand sa intre pe Ordinea de zi a Executivului "in cel mai scurt timp".

Ministerul Finantelor Publice mai pregateste adoptarea oficiala a unui plan de simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor structurale, a mai declarat Lazar pentru Hotnews.ro. Planul a fost intocmit prin centralizarea propunerilor venite de la toate Autoritatile de Management ale programelor finantate de Uniunea Europeana. Acest plan este in lucru la expertii din minister, aflandu-se intr-un stadiu avansat si urmand sa fie aprobat in perioada urmatoare. Intre elementele vizate de simplificari sunt: reducerea termenelor de evaluare, a termenelor de rambursare a cheltuielilor, reducerea numarului de documente solicitate pentru rambursare.