Leul si-a reluat aprecierea in fata monedei unice europene, iar cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat cu aproape trei bani, pana la 4,0984 lei pentru un euro.

Marti, moneda nationala s-a tranzactionat pe piata valutara cu o tendinta de depreciere si a inchis ziua la 4,1240 unitati/euro. Economistii ING Bank arata ca, in urma deschiderii pozitive a indicilor bursieri din Europa, leul s-a apreciat in aceasta dimineata aproape de 4,09 unitati/euro si ar putea sa incheie ziua la un nivel mai apreciat decat cel din sedinta precedenta.

"Totusi, perspectiva privind datele din SUA sugereaza ca leul ar putea corecta o parte din castiguri spre sfarsitul sedintei locale", mai spun reprezentantii bancii.

Moneda nationala a castigat teren si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9118 lei pentru un dolar, fata de 2,9245 lei pentru un dolar in ziua anterioara.​

Comparativ cu ziua anterioara, leul a castigat 2,5 bani comparativ cu francul elvetian, ajungand la 3,1597 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,5029 lei, dupa ce marti cursul bancii centrale era de 3,5717 lei pentru 100 de yeni.