BCR a contractat un imprumut de 75 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 1 aprilie 2011, 12:06 Economie | Finanţe & Bănci

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat un acord de imprumut in valoare de 75 milioane de euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor dezvoltate de IMM-uri, companii cu pana la 3.000 de angajati si sectorul public. Cele 75 milioane de euro reprezinta a doua transa a imprumutului pentru IMM-uri in valoare totala de 150 milioane euro, incheiat intre BEI si BCR in 2009.

Matthias Kollatz Ahnen, vicepreşedintele BEI, a declarat că acordul are ca obiectiv sprijinirea finanţării IMM-urilor şi a proiectelor pe termen lung în domeniul infrastructurii, realizate de întreprinderile mici şi mijlocii.

Finantarea prin intermediul fondurilor BEI poate fi accesata de IMM-uri, companii cu capitalizare medie si autoritati din sectorul public care intentioneaza sa dezvolte proiecte in sectoare de activitate precum industrie, turism, servicii si agricultura; clientii vor putea solicita finantare de pana la 12,5 milioane euro pentru proiecte in valoare de pana la 25 milioane euro, precum si companii cu pana la 3.000 de angajati care doresc sa finanteze pana la 50% din cheltuielile de proiect eligibile in valoare totala de minim 25 milioane de euro si maxim 50 milioane de euro.

"Am folosit fonduri BEI pentru finantarea unor companii din domeniul agriculturii, productie, turism, transport si multe alte sectoare. Peste 75% din fondurile BEI sunt alocate proiectelor dezvoltate cu fonduri europene", a declarat Ramona Ivan, director executiv directia institutii financiare a BCR.

In prezent, BCR este intermediarul financiar pentru doua instrumente BEI, respectiv linia de credit acordata de BEI (imprumut contractat in noiembrie 2006) in valoare de 50 milioane de euro, din care au fost finantate deja peste 100 de proiecte dezvoltate de intreprinderi mici si mijlocii in Romania si imprumutul BEI pentru IMM-uri contractat in decembrie 2009, in valoare de 75 milioane de euro, din care au fost finantate deja peste 80 de proiecte dezvoltate de intreprinderi mici si mijlocii in Romania.

Vicepresedintele BEI a precizat ca institutia internationala a acordat pana in prezent fonduri de 30 miliarde de euro pentru sprijinirea IMM-urilor din UE, acest prag fiind atins la sfarsitul lui 2010, cu un an mai devreme decat tinta initiala.

Banca Europeana de Investitii (BEI) este banca Uniunii Europene, fiind detinuta de toate statele membre. Cu ajutorul liniilor de credit acordate institutiilor financiare, proiectele finantate cu fonduri BEI sunt de regula aplicate de IMM-uri (intreprinderi cu mai putin de 250 de angajati) si de companii mid-cap sau municipalitati. Din anul 1990 pana in prezent, BEI a acordat Romaniei imprumuturi in valoare de aproximativ 8,2 miliarde de euro, din care aproape 780 milioane de euro au fost utilizati pentru a oferi sprijin proiectelor dezvoltate de IMM-uri, inclusiv imprumutul actual.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

429 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri