MFP a inlocuit doi vicepresedinti ai CEC Bank si a desfiintat un post de vicepresedinte. Andrei Stamatian, seful Raiffeisen BpL, noul prim-vicepresedinte al CEC

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 5 aprilie 2011, 15:44 Economie | Finanţe & Bănci

Ministerul Finantelor Publice a prelungit mandatul de presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank al lui Radu Gratian Ghetea, care expira in luna mai, decizie care a fost aprobata marti in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, se arata intr-un comunicat al bancii. Totodata, actionarul bancii a decis sa nu prelungeasca mandatul a doi vicepresedinti ai CEC Bank, Gheorghe Carabasan si Cristian Tudorancea, si a desfiintat un post de vicepresedinte.

Incepand din data de 11 mai, Andrei Stamatian, care a ocupat anterior functia de presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte, il va inlocui pe Gheorghe Carabasan in functia de prim-vicepresedinte al bancii, iar Cristian Tudorancea, vicepresedinte responsabil cu cardurile, va fi inlocuit cu Andrei-Razvan Mincu, consilier al ministrului Finantelor. In acelasi timp, mandatul de vicepresedinte al Mihaelei Popa a fost prelungit. Un post de vicepresedinte, ocupat in prezent de Mirela Iovu, va fi desfiintat.

Componenta Consiliului de Administratie al CEC Bank pentru urmatorii patru ani va fi formata din Radu Gratian Ghetea - director general si presedinte al CA, Andrei Stamatian - director si prim-vicepresedinte, Mihaela Popa - director si vicepresedinte, Andrei-Razvan Micu - director si vicepresedinte, Ciprian Badea, Bogdan Dragoi, Mihai Gogancea-Vatasoiu, Ene Dinga, Gheorghe Pogea, Dragos Ionut Banescu, Valentin Mavrodin.

Totodata, Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank a decis majorarea capitalului social al bancii cu 52,9 milioane de lei, pana la 1,05 miliarde de lei. Majorarea capitalului se va realiza din profitul de 49,9 milioane de lei obtinut de banca in 2010 si din reevaluarea unor terenuri pentru care CEC a obtinut titlurile de proprietate.

Profitul inainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane lei, iar provizioanele pentru credite s-au majorat cu 8,6%, la 365,04 milioane de lei. Activele bancii de stat au urcat cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei.

In acelasi timp, soldul creditelor acordate de CEC Bank a crescut cu 2,4%, la 9,6 miliarde de lei, iar portofoliul de depozite s-a majorat cu 9,6%, la 15,1 miliarde de lei.

La sfarsitul anului 2010, rata de solvabilitate a CEC era de 17,18%, usor sub nivelul de la finele lui 2009, de 17,39%, dar peste nivelurile impuse de reglementarile BNR in vigoare (minimum 10%) si media sistemului bancar, de 14,6%.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

1730 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică