Economia Romaniei va creste in acest an cu 1%, in principal datorita exporturilor nete, insa perspectivele raman incerte datorita acestui rezultat "extrem de modest", se arata intr-un raport al Ernst & Young. Analistii companiei de consultanta preconizeaza o revenire a cresterii economice pana la 4% in 2012, pe fondul revenirii investitiilor si a consumului.

"O revenire a cresterii economice pana la 4% este preconizata pentru 2012, dat fiind faptul ca investitiile si consumul incep sa isi revina, desi exista in continuare un anumit risc ca situatia sa poata avea si o evolutie negativa. Corelat cu incertitudinile in materie de politici, profilul de crestere economica slaba denota faptul ca este putin probabil ca deficitul bugetar al Romaniei sa ajunga la 3% din PIB pana in 2015", se mai spune in raport.

Reprezentantii Ernst & Young mai arata ca imbunatatirea semnificativa a performantelor industriale a inceput sa se faca resimtita si in alte sectoare, un semn ca redresarea economica se extinde treptat in toate sectoarele, cu eventuale beneficii pentru ocuparea fortei de munca si consum.

Autoritatile romane estimeaza ca Produsul Intern Brut (PIB) va creste in acest an cu 1,5%, in vreme ce deficitul bugetar va cobora la 4,4%.