Portugalia este ultima ţară din zona euro care va beneficia de sprijin financiar extern, eliminand orice posibilitate ca Spania sa apeleze la un ajutor extern, a declarat ministrul de finante spaniol Elena Salgado, inaintea unei reuniuni cu omologii sai europeni la Gödöllő (30 de kilometri de Budapesta), citata de AFP

"Economia noastră este mult mai mare decât cea a Portugaliei. Avem un angajament ferm de a reduce deficitul pe care il vom respecta”, a mai adaugat ea. Comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn a salutat, de asemenea, eforturile Spaniei, confirmand ca in mod sigur nu va avea nevoie de ajutor. "Spania a făcut paşi foarte importanti in directia consolidarii bugetare si a demonstrat determinare in eforturile de a duce la capat reformele structurale”, a spus ea.

Ministrii de finante europeni se intalnesc vineri si sambata in Ungaria pentru a discuta cererea de finanţare inaintata de Portugalia şi modurile prin care poate fi stopata o potentiala contagiune a crizei datoriilor in zona euro.