Raiffeisen Bank si-a revizuit in sens negativ prognozele cu privire la rata anuala a inflatiei la finele lui 2011, anticipand un nivel de 5,3%, cu mult peste estimarea anterioara de 4,5%.

"Asteptarile inflationiste la nivelul publicului ar putea creste avand in vedere ca rata inflatiei este la un nivel ridicat de o lunga perioada de timp. Mai mult, avand in vedere ca socurile adverse continua sa se materializeze, rata anuala a inflatiei ar putea creste spre 8,5%-8,7% in iunie, inainte de a scadea la putin peste 6% in iulie datorita efectului de baza", se arata intr-un raport al bancii.

Analistii Raiffeisen Bank se asteapta ca si Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa revizuiasca in crestere prognoza de inflatie pentru sfarsitul acestui an, in conditiile in care in luna februarie banca centrala estima o inflatie de 3,6% pentru finalul anului, insa sublinia ca presiunile inflationiste sunt in crestere.

BNR tinteste pentru acest an o inflatie de 3%, plus/minus un punct procentual, iar pentru sfarsitul anului estimeaza o rata de 3,6%.