SAI Raiffeisen Asset Management SA a obtinut in 2010 venituri din administrarea investitiilor de 21,5 milioane de lei, fata de cele 10,2 milioane lei obtinute in 2009, potrivit situatiilor financiare ale societatii, aprobate de Adunarea Generala a Actionarilor la 11 aprilie. Profitul brut a fost de aproximativ 7 milioane lei, in 2010, de trei ori mai mare decat in anul precent (cand rezultatul brut a fost de 2,3 mil ). Cresterea activelor a fost sustinuta de fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, respectiv Raiffeisen Monetar, cu un plus de aproximativ 600 mil lei, Raiffeisen Europlus, cu o crestere a activelor administrate exprimata in lei de peste 450 mil lei si fondul lansat recent Raiffeisen Dolar Plus, cu active in echivalent lei de aproximativ 40 mil lei.

De asemenea, fondul cu capital protejat Raiffeisen Confort seria 2, lansat pe parcursul anului 2010 administreaza in prezent aproximativ 40 mil lei, fiind fondul cu cel mai mare volum al subscrierilor inregistrat anul trecut dintre fondurile ce efectueaza plasamente si in actiuni.

Numarul investitorilor in fondurile Raiffeisen a ajuns la aproape 40.000 in 2010, fata de aproximativ 23.000 la sfarsitul anului 2009.

„Rezultatele inregistrate anul trecut confirma trendul puternic ascendent inceput in toamna anului 2008 si faptul ca piata fondurilor de investitii este pe cale sa devina o componenta importanta a pietei financiar-bancare din Romania. Putem observa deja o concordanta intre atingerea unui grad adecvat de penetrare a fondurilor de investitii in plasamentele financiare ale persoanelor fizice si intreprinderilor mici si mijlocii si viabilitatea financiara a activitatii de administrare a investitiilor. Pe termen mediu si lung exista un potential important de crestere a industriei, care se va reflecta si intr-o rentabilitate superioara a actorilor pietei”, a explicat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.