Raiffeisen Bank, a treia banca locala in functie de active, are in prezent aproximativ 20.000 de clienti de premium si intentioneaza sa dubleze numarul acestora in urmatorul an si jumatate. Serviciul de premium banking lansat de banca se adreseaza clientilor cu disponibilitati banesti de peste 15.000 de euro si celor cu venituri lunare de peste 2.000 de euro.

"Numarul clientilor premium a crescut de patru ori din 2009 si pana in prezent. Astazi avem aproximativ 20.000 de clienti de premium banking (...), iar ambitia noastra este sa ajungem la 40.000 clienti intr-un an si jumatate", a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte pe partea de retail in cadrul Raiffeisen Bank Romania.

El a mai precizat ca activele celor 20.000 de clienti premium administrate de Raiffeisen se ridica la 480 milioane de euro.

Oficialul bancii a aratat ca jumatate dintre acesti clienti sunt din Bucuresti, acest lucru fiind "normal pentru ca aceasta este zona cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor".

Vladimir Kalinov estimeaza la circa 100.000 de persoane potentialul acestui segment de piata la nivel national.

Clientii de premium banking vor fi consiliati de un bancher personal si vor beneficia de un pachet de servicii personalizat, care include dobanzi preferentiale la depozite si credite.