"Am vazut desigur informatia furnizata de Eurostat si preluata de media internationala, legata de cifrele furnizate de Romania. Vom oferi in curand o pozitie comuna a Ministerului Finantelor Publice si a Bancii Nationale pe acest subiect. Acum lucram la ea", a declarat pentru HotNews.ro Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor.

Gheorghe IalomitianuFoto: cdep.ro

Reamintim ca in cursul zilei de marti, Bloomberg a publicat o informatie potrivit careia institutia europeana nu are incredere in datele financiare furnizate de Romania in legatura cu dimensiunea reala a deficitului bugetar.

Miercuri, o echipa a Eurostat va sosi in Romania pentru a asista expertii romani in re-verificarea datelor.

  • INS sustine ca nu e cazul sa ne alarmam

Potrivit INS, alertele Eurostat nu trebuie sa ingrijoreze, desi surse apropiate intregii afaceri spun ca la mijloc se afla credibilitatea tuturor institutiilor romanesti. "In limbaj diplomatic, atunci cand spui ca ai rezerve spui ca de fapt minti. Ori, daca ai mintit intr-o singura privinta, e ca si cum ai fi putut minti in toate domeniile in care ai facut raportari. La ora asta pot sa va spun ca este o mare agitatie la noi. Unii colegi au fost chemati de acasa pentru a verifica toata baza de date cu care am lucrat", au declarat sursele HotNews.ro

  • Cum de nu au observat nimic cei de la FMI?

Potrivit informatiilor obtinute, o serie de oficiali ai institutiilor Statului sunt de parere ca acuzatiile sunt exagerate. "Se transmit lunar, bilunar sau uneori saptamanal date catre Fond. Va dati seama ca s-ar fi observat ceva pana acum, daca raportarile erau gresite. Parerea mea este ca exista doua posibilitati: ori mascarea datelor a fost atat de abil facuta incat toata echipa Fondului a fost dusa de nas, ori informatiile Eurostat se vor dovedi un bluff", au mai spus sursele HotNews.ro.

Vom reveni.