Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru primirea ultimei transe din imprumutul de la CE

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:36 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernul a aprobat Ordonanta de urgenta privind ratificarea unui memorandum suplimentar de intelegere intre Uniunea Europeana si Romania,care marcheaza faza finala a obtinerii asistentei financiare din partea UE, in valoare de 5 miliarde euro, structurata in cinci transe, cu o maturitate medie de 7 ani. "Noi suntem in faza finala si anume, primirea ultimei transe de 0,15 miliarde euro. Banii sunt destinati pentru finantarea deficitului bugetar si rambursarea datoriei publice", a afirmat Gheorghe Ialomitianu.

Gheorghe Ialomitianu a afirmat ca Romania si-a indeplinit toate obligatiile care deriva din acordul cu Uniunea Europeana si FM: "Conditiile sunt indeplinite, ele se refera al consolidarea fiscala si implementarea in continuare a reformelor. Aici avem legat de incadrarea in deficitul bugetar de 4,4% in 2011, incadrarea in anvelopa salariala de 39 de miliarde si prudenta privind arieratele. Avem ca si obiectiv in acordul cu Fondul Monetar International reducerea arieratelor. Am atins aceste tinte, nu va fi problema in legatura cu eliberarea acestei ultime transe de la Comisia Europeana", a sustinut ministrul.

Asistenta financiara din partea Uniunii Europene, in valoare de 5 mld. euro este structurata in cinci transe, cu o maturitate medie de 7 ani, astfel:

  • transa 1, in valoare de 1,5 mld. euro, trasa pe data de 27 iulie 2009, la o dobanda de 3,125 %,
  • transa 2, in valoare de 1 mld. euro, trasa pe data de 11 martie 2010, la o dobanda de, 3,375 %,
  • transa 3, in valoare de 1,15 mld. euro, trasa pe data de 22 septembrie 2010, cu o dobanda de 2,375%,
  • transa 4, in valoare de 1,2 mld. Euro, trasa pe data de 24 martie 2011, cu o dobanda de 3,25%
  • transa 5, in valoare de 0,15 mld. Euro, programata pentru luna aprilie 2011 si care va fi eliberata imediat dupa ratificarea prezentului memorandum suplimentar de intelegere.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

273 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version