România şi Kazahstan vor fi cele mai atractive piete emergente in ceea ce priveste investitiile din urmatorii patru ani, pe masura ce economiile lor vor creste, pe fondul unor scăzute niveluri ale datoriei, arata o analiza a Renaissance Capital, remisa HotNews.ro

Cele două ţări foste comuniste, care au trecut prin "contractii economice dure'' în 2009, ar putea cunoaste o creştere puternică a producţiei între 2012 şi 2015, explica economistul sef al Renaissance, Charles Robertson, preluat si de Bloomberg.

Potrivit analizei citate, "gradul redus de indatorare al Romaniei - cel mai mic din regiune - si mult inferior celui din Grecia sau Spania recomanda Romania ca fiind una din cele mai sigure economii din Europa''.

România este pregatita sa recupereze cresterea economica si sa avanseze cu circa 1,5% in 2011 si 4% in 2012, potrivit estimarilor FMI. In opnia analistilor Renaissance, economia Romaniei va creşte cu 1,6 la sută în acest an şi cu 5,1 la sută anul viitor, în timp ce deficitul bugetar se va contracta cu 4 la sută din PIB în 2012 la 5 procente in acest an, peste tinta guvernului de 3 procente.