Leul a deschis sedinta de tranzactionare de joi in jurul valorii de 4,12 in fata euro, iar anuntul privind iesirea din recesiune a produs reactii mai degraba moderate, spun dealerii din piata contactati de HotNews. Dupa anuntul INS leul s-a tranzactionat la nivelul de 4,06 in fata euro, dupa care a revenit la pragul de 4,1 eur/ron. Toate monedele din regiune au urmat aceeasi tendinta.

Pana in jurul orelor 10.35 volumele tranzactionate nu depasisera 80 de milioane de euro, un nivel comparabil cu cel din ultimele zile. Explicatia poate fi aceea ca investitorii se asteptau la acest anunt asa incat surpriza a fost minima, au mai aratat dealerii contactati de HotNews.ro.

Banca Naţională a Românie a afişat vineri un curs de referinţă de 4,1060 lei/euro, în vreme ce dolarul american a pierdut teren în raport cu moneda naţională, ajungând la 2,8720 lei/dolar. Pe piaţa monetară, dobânzile pe termen foarte scurt au scăzut uşor comparativ cu şedinţa precedentă, situându-se sub rata dobânzii de politică monetară, de 6,25% pe an. BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,80% pe an, faţă de 2,83% în şedinţa precedentă, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut la 3,30% pe an, de la 3,33% în şedinţa anterioară.