Informatii pe surse au aparut inca de ieri. Mediafax, o agentie care da foarte rar rateuri, a dat ”pe surse” de data asta ca INS va anunta o crestere de 0,5%. Nu a fost 0,5 ci 0,6 dar nu asta e important aici. Stirea a fost imediat preluata de media, inclusiv de Buna Ziua Fagaras, care o da ca exclusivitate, la aproape 24 de ceasuri dupa Mediafax. Ma astept ca BZF sa anunte descoperirea focului si sa anticipeze profesionist ca in curand si roata va fi descoperita. Exclusiv, fireste, scrie Dan Popa pe blogul lui.

O precizare. Am fost si sunt si acum unul dintre criticii unor politici duse de actualul Guvern (unul dintre cele mai indecise

emotional

emotional

Foto: Hotnews

Guverne, ca sa nu zic altceva). Dar admit ca tehnic, am iesit din recesiune, cu sau fara politicile lui Boc. Ca sunt pericole sa vina iar caderea economica (mai ales daca unele crize vor fi subestimate), asa este. Dar mi se pare oarecum incorect sa il injur pe Boc si atunci cand primim vesti bune.

La Antene, o avem pe Dana Grecu, care ne lumineaza. Suntem un pahar cu apa in mijlocul unei camere zguduita de cutremur. Mi-e si teama sa ma gandesc cum ar fi fost sentinta daca INS anunta scaderea PIB-ului. Eram probabil cutremurul care zgaltaie paharul sanatos cu apa al economiei mondiale.

Bogdan Baltazar e mai calm. Nu si Victor Ponta, care ne atrage atentia ca nici 666 nu mai crede in institutiile controlate de Basescu. Parca la un moment dat si PSD “controlase” institutiile statului. Realitatea a facut dimineata reportaje in piete intrebandu-i pe vanzatorii de patrunjel si telina cum resimt atunci si acolo iesirea din recesiune. Intrucat tzelina nu parea a fi fost motorul economiei, vanzatorii erau mai degraba perplecsi. In final, RTV ne intreba sec cum “comentam” evenimentul. Cu glas stins, i-as spune.

Rectorul ASE, Gheorghe Rosca, e diplomat. Spune in ZF ca suntem într-o perioadă în care nu se construieşte nimic temeinic care să asigure aşezarea pe creştere. “Vom rămâne în criză încă mult timp, pentru că nu am văzut nicio strategie de dezvoltare a României, niciun program şI nicio perspectivă”. Asa e…

La fel de normal e si Mihail Ion de la Raiffeisen Asset Management.

recesiune

recesiune

Foto: Hotnews

Daily Business face o analiza infinit mai profunda. “Romania a iesit din recesiune dupa doua trimestre consecutive de crestere economica. Anuntul a fost facut intr-o zi de vineri 13. Mai sugestiv de atat nu se putea”. Si se intreaba daca nu cumva ziua asta de vineri 13 ne va aduce ghinion. Iata ce numesc eu rigoare si adancime. :)

Presa locala a luat pur si simplu informatiile media nationale si le-a distribuit.

Pe bloguri recesiunea a fost tratata marginal.

Nimeni nu a spus insa un lucru semnificativ. Anume acela ca Romania a iesit din recesiune, dar cu o viteza care ne indeparteaza de restul tarilor din UE (exceptie facand Grecia si Portugalia). Alergam 27 de state in aceeasi cursa, iar ceilalti competitori prind viteza in timp ce noi inaintam mult prea lent fata de ei. Asta e jumatatea goala a paharului. NU populismele in genul “cand vom simti pe masa iesirea din recesiune?”

Cat despre graficul emotional, ce-o fi atat de depreciativ sa iesi din recesiune, habar nu am. 6% dintre articole aveau acest ton. Pai si daca INS anunta ca nu am iesit…?

In total au fost scrise in 24 de ore 440 de articole in tot ce inseamna media (plus 40.000 de bloguri monitorizate), Sursa datelor: MediaIQ

Citeste textul integral pe blogul lui Dan Popa