Moneda unica europeana este in scadere, luni dimineata, pe pietele valutare din Asia, investitorii temandu-se ca arestarea sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn in acest weekend la New York, complica eforturile de rezolvare a crizei datoriilor in zona euro.

Un euro valora luni dimineata 1,4056 dolari la Tokyo fata de 1,4108 dolari vineri seara la New York. Fata de yenul japonez, moneda europeana a scazut la 113,61 de unitati fata de 113,99 yeni vineri.

Scandalul in care este implicat directorul general al Fondului Monetar International, acuzat de "savarsirea unui act sexual criminal, tentativa de viol si sechestrare ilegala a unei persoane", ar putea complica eforturile de rezolvare a crizei datoriilor in zona euro si, in special, discutiile despre un ajutor nou pentru Grecia, caz in care Dominique Strauss-Kahn a fost deosebit de implicat, spun analistii citati de Reuters.

Seful FMI nu va participa luni la Bruxelles la o intalnire importanta a ministrilor de finante privind situatia Greciei din zona euro. El va fi inlocuit de un director responsabil adjunct pentru Europa, Nemat Shafik, a anuntat institutia cu sediul la Washington.