Dominique Strauss-Kahn ar fi parasit hotelul la pranz, respectiv cu o ora inainte de agresiunea sexuala pe care a reclamat-o menajera din Manhattan, relateaza site-ul francez RMC.fr, care citeaza avocatii directorului FMI.

Dominique Strauss-Kahn s-ar fi indreptat de la hotel spre un restaurant new-yorkez, pentru a lua masa cu fiica sa.

Apararea pregateste acum probe si marturii legate de modul in care si-a patrecut DSK ziua de sambata.

Dupa masa, acesta ar fi luat un taxi pentru a se deplasa la aeroportul JFK, unde si-a dat seama ca si-a uitat telefoanele mobile la hotel.

In acel moment, a sunat la receptie pentru a se asigura ca ii vor fi returnate mobilele. Acest apel a permis politistilor sa-l localizeze pe directorul FMI si sa-l aresteze.

"O femeie putin seducatoare"

O alta informatie prezentata de RMC este legata de presupusa victima. Apararea se concentreaza acum pe persoanalitatea si viata menajerei, in incercarea de a dovedi ca aceasta are un interes material in acest scandal.

Avocatii spun car, la audieri, au vazut o femeie tanara dar foarte putin seducatoare, insa aceasta este doar versiunea apararii, noteaza RMC.

UPDATE Politia din New York revizuieste ora la care a avut loc presupusa agresiune

Prezumtiva agresiune sexuala de la hotelul Sofitel ar fi avut loc in jurul pranzului, si nu la ora 13, a anuntat politia americana, anuland astfel alibiul apararii.

"Am spus initial ca a avut loc in jurul orei 13, de fapt era mai aproape de pranz", a declarat Paul J. Browne, comisar adjunct si purtator de cuvant al politiei din New York, pentru corespondentul Liberation.fr.

Potrivit altor surse din politie, DSK ar fi parasit hotelul la ora 12,28, sambata. "Este o informatie pe care nu pot pentru moment sa o confirm. Nu stiu cum a plecat exact", a comentat Paul J. Browne.

Vezi ce zice presa din: Grecia, Germania, Spania, Italia, Olanda, Portugalia, Romania, Marea Britanie, Rusia si Franta