Uniunea Europeana ar putea bloca plata urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei, daca autoritatile de la Atena nu fac eforturi pentru a imbunatati situatia finantelor publice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn intr-un interviu acordat Der Spiegel, citat de AFP.

"Noi, europenii, impunem aceleasi conditii ca FMI si asteptam dovezi pentru a crede ca Grecia a luat masuri in ceea ce priveste serviciul datoriei sale", a spus Olli Rehn.

El a declarat ca Uniunea Europeana va lua o decizie in acest sens dupa examinarea celui mai recent audit trimestrial al finantelor publice elene de catre experti de la Banca Centrala Europeana, UE si FMI, precizand ca situatia este "foarte grava".

Conform Der Spiegel, auditul va arata ca Grecia a ratat toate tintele bugetare la care s-au angajat autoritatile de la Atena in schimbul imprumutului de la UE si FMI, in valoare de 110 miliarde de euro, insa publicatia nu arata care este sursa acestor informatii.

Aceste declaratii vin dupa ce si presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a avertizat saptamana trecuta ca FMI ar putea bloca urmatoarea transa de 12 miliarde de euro din imprumutul acordat Greciei. El a spus ca cea de-a cincea transa din imprumutul de 110 miliarde de euro ar putea blocata, deoarece FMI poate acorda fonduri doar daca exista garantii de refinantare pentru 12 luni.

La finele saptamanii trecute, liderii politici din Grecia nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste aplicarea unor noi masuri de austeritate, insa premierul George Papandreou a dat asigurari ca guvernul va "lua masurile necesare".