Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat joi un curs de referinta de 4,1342 lei pentru un euro, valoare cu 0,45 bani mai mare decat cea din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul s-a depreciat in sedinta de miercuri, in principal din cauza datelor macroeconomice negative din Europa si din SUA.

Economistii ING Bank Romania se asteapta pentru sedinta de joi la pierderi suplimentare ale monedei nationale in fata euro, in conditiile in care pe parcursul noptii indicii bursieri din Asia au inregistrat scaderi semnificative, iar rating-ul Greciei a fost redus de catre agentia Moody's. Ei mai arata ca evenimentele din Grecia vor continua sa influenteze sentimentul investitorilor.

Totodata, reprezentantii bancii nu exclud o interventie a BNR in jurul nivelului 4,14 lei pentru un euro, care ar putea modifica tendinta de depreciere.

Moneda nationala s-a apreciat insa usor in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 2,8639 lei, cu 0,07 bani mai putin decat miercuri.

BNR a publicat un curs de 3,3969 lei pentru un franc elvetian, dupa in ziua anterioara acesta era cotat la 3,3777 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a urcat cu 1,69 bani comparativ cu nivelul de miercuri, la 3,5399 lei.