Moneda nationala s-a apreciat usor vineri, iar cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat cu 0,44 bani comparativ cu ziua anterioara, la 4,1298 lei pentru un euro.

Pe piata valutara, sedinta de tranzactionare a leului de joi a fost una linistita, moneda nationala tranzactionandu-se intr-un interval strans. Leul a inchis ziua aproape neschimbat, la 4,1330 unitati/euro. Economistii ING Bank arata ca leul a deschis ziua de vineri usor mai apreciat fata de euro pentru a recupera deprecierea dolarului de la sfarsitul zilei de ieri. Acestia estimeaza ca perechea EUR/RON s-ar putea tranzactiona static in sedinta de vineri.

"Eventualele miscari vor aparea in functie de datele de pe piata fortei de munca din SUA, precum si de evenimentele din Grecia", au mai aratat specialistii bancii.

Leul a castigat teren si in fata monedei americane, un dolar fiind cotat la 2,8509 lei, cu 1,3 bani mai putin decat joi.

BNR a publicat un curs de 3,3899 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,3969 lei. Cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a coborat cu 0,38 bani comparativ cu valoarea de joi, la 3,5361 lei.