Bloomberg: Bancile germane si franceze, in topul creditorilor Greciei
La finele anului trecut, obligatiunile guvernamentale elene detinute de statele care raporteaza la Banca Reglementelor Internationale totalizau 54,2 miliarde de dolari, din care 96% erau detinute de creditorii europeni. Germania si Franta, care detineau 69% din aceasta suma, ar putea reprezenta un pion important in incercarea Uniunii Europene de a rostogoli datoria Greciei.
Oficialii europeni pregatesc un nou pachet de ajutor pentru Grecia, care include o implicare "voluntara" a investitorilor, dupa Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au aprobat saptamana trecuta cea de-a cincea transa din imprumutul acordat Greciei, de 110 miliarde de euro.
Printre cele mai mari detinatori de obligatiuni de stat elene dintre bancile europene din afara Greciei sunt BNP Paribas (5 miliarde de euro), Dexia (3,5 miliarde de euro), Commerzbank (3 miliarde de euro), Societe Generale (2,7 miliarde de euro), ING Groep (2,4 miliarde de euro) si Deutsche Bank (1,6 miliarde de euro), potrivit unei note a Goldman Sachs publicata luna trecuta. Bancile grecesti detin circa 60 miliarde de euro din datoria tarii.
Datoria totala a Greciei se ridica la 340 miliarde de euro, potrivit datelor Bloomberg.
- 0 (0 voturi)Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 iunie 2011, 13:47) [anonim]raspunde trimite
- 0 (0 voturi).......................... (Luni, 6 iunie 2011, 17:42) zamos [anonim]astia incearca sa amane falimentul inevitabil al grecilor; madam merkel va plati scump la alegeri optiunea de a baga mana in buzunarul neamtului ca sa salveze grecoteiiiraspunde trimite

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta
INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”