MKB Nextebank, fosta Romexterra Bank, si-a majorat capitalul social cu 82,11 milioane de lei, pana la valoarea de 462,24 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii. Infuzia de capital a fost realizata prin subscrierea unui numar de 29,32 milioane de actiuni din totalul actiunilor emise, cu o valoare nominala de 2,8 lei/actiune.

"Majorarea de capital reprezinta confirmarea increderii pe care actionarii o acorda planurilor de dezvoltare pe care le avem pe termen lung. Ne concentram in continuare pe oferirea unor solutii personalizate in cadrul unui nou model de business pe piata romaneasca", a declarat Tamas Akos, presedintele Consiliului de Administratie al bancii.

MKB Nextebank, controlata de banca ungara MKB (parte a grupului german Bayern LB), a inregistrat in 2010 o pierdere neta de 247 milioane de lei.

MKB Nextebank a trecut anul trecut printr-un proces de restructurare, prin care actionarii si-au propus sa curete bilantul de creditele neperformante, urmand ca banca sa se concentreze in viitor pe zona clientilor individuali si a firmelor mici si mijlocii. Creditele neperformante au fost transferate pe un vehicul special - Corporate Recovery Management, care a fost preluat in proprietate de MKB Bank. Astfel, activele MKB Nextebank s-au injumatatit comparativ cu 2009, ajungand la mai putin de 1,6 miliarde de lei.