Liderii zonei euro incearca sa ajunga la un acord privind un nou plan de asistenta financiara pentru Grecia, dar discutiile sunt in impas din cauza divergentelor privind efortul financiar pe care ar trebui sa-l depuna bancile creditoare din tara, amenintate cu falimentul.

"Nu sunt sigur ca vom gasi o solutie saptamana viitoare", a recunoscut, marti seara, ministrul de finante al Luxemburgului, Luc Frieden, dupa o intalnire cu omologii sai din UE de la Bruxelles, care a durat mai mult de sase ore si care nu s-a incheiat cu niciun acord, scrie AFP.

Ministrii de finante din zona euro urmeaza sa se intalneasca din nou, duminica, in Luxemburg, o zi mai devreme decat se planificase initial, si sa continue discutiile lor a doua zi", a spus luxemburghezul.

Colegul sau slovac, Ivan Miklos, a fost, de asemenea, sceptic cu privire la sansele de a se decide saptamana viitoare un nou program de sprijin.

Germania cere ca un nou ajutor financiar sa fie insotit de "participarea sectorului privat", de exemplu banci, asiguratori si detinatorii de alte titluri de creanta, a spus ministrul german, Wolfgang Schauble.

Surse oficiale din zona euro au declarat saptamana trecuta pentru agentia Reuters ca noul pachet financiar extern pregatit de UE si FMI pentru Grecia va totaliza probabil circa 120 miliarde euro.

UE si FMI au acordat anul trecut un imprumut de 110 miliarde de euro Greciei.