Christine Lagarde poate fi aproape sigura ca va fi numita director general al Fondului Monetar International, a declarat miercuri pentru AFP un membru al Consiliului institutiei, indianul Virmani Arvind.

Christine LagardeFoto: Reuters

"Avand in vedere procedura vazuta cred ca este putin probabil sau deloc ca rezultatul sa fie diferit decat a fost in ultimele decenii", a spus Virmani.

Acesta este unul din cei 24 de membri ai departamentului care trebuie sa aleaga "prin consens, pana la sfarsitul anului, succesorul lui Dominique Strauss-Kahn, dintre frantuzoaica Lagarde si mexicanul Agustin Carstens.

Dr. Virmani a pledat pentru alegeri, insa Consiliul de Administratie a decis la 20 mai ca procedura sa ramana practic neschimbata (din 1946), iar postul va fi ocupat fara indoiala de un european. "Nu a fost niciun interes" pentru o modificare a procedurii, a declarat dl Virmani.

Fondul Monetar International a anuntat luni ca a ales doi candidati pentru pozitia de CEO, pe frantuzoaica Christine Lagarde, una dintre favorite, si mexicanul Agustin Carstens, in timp ce candidatura israelianului Stanley Fischer a fost respinsa, potrivit AFP.

Lagarde, in varsta de 55 ani, este ministrul francez al Economiei, iar Carsten (53 de ani) este guvernatorul Bancii din Mexic.

Christine Lagarde este considerata favorita pentru a-i succeda lui Dominique Strauss-Kahn, fiind puternic sustinuta, pe langa Franta, si de Germania si Marea Britanie.