Audierea candidatilor la functiile de membru al Consiliului de Administratie al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), ce urma sa aiba loc miercuri dimineata in sedinta comisiilor reunite pentru buget din Camera Deputatilor si Senat, a fost amanata pentru sesiunea parlamentara din toamna, a declarat presedintele comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Eugenia Barna. La ora 9, cand era programata sa inceapa sedinta, nu era prezent niciun membru al Comisiei, acestia facandu-si aparitia in jurul orelor 10. Audierea fusese programata pentru marti, insa a fost amanata pentru aceasta dimineata.

Contactati de HotNews.ro, oficialii CSA au precizat ca membrii ale caror mandate expira isi vor exercita atributiile pana la numirea succesorilor.

  • "Potrivit Legii 32/2000, articolul 4 aliniatul 13, membrii ale caror mandate au expirat vor ramane in functie pana la numirea succesorilor acestora", a declarat Mirela Antohi, directorul general de comunicare al CSA.

Mandatele a patru oameni din conducerea CSA expira la data de 28 iunie din acest an, respectiv cel al Angelei Toncescu, presedintele CSA (aleasa in 2006 prin sustinerea PNL), a doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu (din partea PD) si Tudor Balta ( din partea PSD) si a inca unui membru - Corneliu Moldoveanu (din partea PRM).

Marti la ora 16, politicienii din Comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au avut pe lista propunerilor cinci candidati: Cristian Constantinescu, propus pentru functia de presedinte si sustinut de PD-L, Tudor Balta, din partea PSD propus pentru functia de vicepresedinte, Dan Constantinescu din partea PNL si Doru Frunzulica din partea UNPR propusi pentru cealalta functia de vicepresedinte care se elibereaza si Cristian Ilie din partea PD-L pentru functia de membru in Consiliul CSA.

Consiliul CSA are in total sapte membri, din care trei mandate sunt inca in vigoare: Albin Biro, al carui mandat expira in 2012, Dan Constantinescu si Daniela Popa, ale caror mandate expira in 2015. Viitoarea compenenta a Consiliului CSA va trebui insa sa fie votata in Plenul Parlamentului.