Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

BERD si IFC acorda un imprumut de 115 milioane de euro pentru doua parcuri eoliene din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si IFC, divizie a Bancii Mondiale, vor acorda un imprumut de 114,8 milioane de euro pentru finantarea unor parcuri eoliene din Romania care vor fi dezvoltate de compania portugheza EDP Renovaveis. Fiecare dintre cele doua institutii financiare acorda cate 57,4 milioane de euro catre Cernavoda Power SA, o companie detinuta in majoritate de EDP Renovaveis. Cele doua parcuri eoliene vor avea o capacitate de 138 megawatti.

Imprumurile au ca destinatie finantarea constructiei si operarii parcurilor eoliene Cernavoda I si II. BERD si IFC vor asigura cate 42,2 milioane de euro din fonduri proprii si vor sindicaliza fiecare cate 15,2 milioane de euro catre un grup de banci comerciale. Aceasta este prima investitie si finantare de proiect a BERD si IFC in sectorul energiei regenerabile din Romania, ajutand la atingerea cotelor stabilite la nivelul Uniunii Europene, sustine BERD.

Google a devenit prima companie de Internet cu peste un miliard de utilizatori într-o lună

Google a devenit prima companie de Internet care a atras într-o lună peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiză a pieţei comScore, relatează Wall Street Journal. În decurs de un an, numărul de vizitatori ai Google într-un interval de o lună a crescut cu 8,4%, la peste un miliard.

În aceeaşi perioadă, Microsoft s-a menţinut pe poziţia a doua, cu 905 milioane de utilizatori, în creştere cu 15%. Numărul vizitatorilor Facebook a avansat în luna mai cu 30%, la 714 milioane.

Yahoo! a atras în aceeaşi perioadă 689 milioane de vizitatori, în creştere cu 10,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, compania fiind devansată de Facebook în octombrie.

Estimările comScore se bazează pe un eşantion mondial de două milioane de utilizatori ai Internetului, metoda fiind similară calculării ratingurilor de televiziune de către compania Nielsen.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze INFORMATIILE. ComScore a început să măsoare traficul de vizitatori ai site-urilor de Internet la începutul lui 2006, când Google avea circa 496 de vizitatori unici pe lună. La momentul respectiv, Microsoft, cu motorul său de căutare MSN şi site-urile de conţinut, se afla pe primul loc, cu 539 milioane de utilizatori.

Studiu Mercer: Executivii romani au inregistrat cresteri salariale de 5,5% in 2011, iar cei din vanzari de 6%

Executivii din Romania au primit in 2011 salarii mai mari cu circa 5,5%, aceasta stare de fapt plasand tara noastra la mijlocul clasamentului pe Europa Centrala si de Est, se arata intr-un studiu Mercer.

Personalul din vanzari s-a bucurat, potrivit aceluiasi studiu, de cresteri salariale de 6%, iar managerii de 5,6% se mai arata in document. Majorarile salariale din Europa Centrala si de Est au fost, in medie, de 5,8%, dar aceasta cifra ascunde mari diferente intre tari. In jur de 10% dintre respondentii din aceasta regiune au declarat ca vor mentine salariile inghetate si in 2011. Datele arata ca specialistii pe diverse domenii si personalul dedicat vanzarilor au resimtit o crestere medie salariala mai mare comparativ cu executivii. Studiul Mercer Total Remuneration Pulse Survey (TRS) analizeaza informatii furnizate de 406 subsidiare de companii multinationale cu operatiuni in peste 60 de tari europene. Chiar daca datele privesc cresterile salariale medii pe mai multe paliere de cariera, acest comunicat se concentreaza pe cresterile salariale ale executivilor conform informatiilor furnizate de toate companiile participante, inclusiv cele care au inghetat salariile. Prin executivi intelegem angajatii care conduc o organizatie, o divizie de business sau un departament precum Resurse Umane sau IT.