Candidatul francez pentru conducerea Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a promis joi sa nu fie ingaduitoare cu tarile europene aflate in dificultate si sa incerce sa vindece ranile lasate de plecarea lui Dominique Strauss-Kahn, potrivit AFP.

"Daca eu voi fi aleasa, voi avea un singur lucru in minte atunci cand vine vorba sa ofer sprijin pentru un membru al zonei euro: asigurarea coerentei totale cu misiunea Fondului si o buna gestionare a fondurilor. Sunt aici pentru a reprezenta interesele oricarei regiuni a lumii si in ansamblu, a tuturor statelor membre", a spus Lagarde.

Lagarde a facut referire si la circumstantele plecarii din fruntea FMI a fostului director general, Dominique Strauss-Kahn, dat in judecata pentru infractiuni sexuale.

"Sunt constienta de faptul ca evenimentele recente au lasat rani adanci [...] CEO-ul urmator trebuie sa arate lumii ca aceasta institutie se afla in prima linie, nu numai in termeni de expertiza, dar si ca integritate si etica muncii", a spus Christine Lagarde.