Raiffeisen Bank si serviciul mobil de urgenta SMURD au lansat un card de debit co-brand, iar o parte din taxele şi comisioanele pentru utilizarea cardului vor fi virate în contul Fundaţiei pentru SMURD pentru a sprijini achiziţia unui avion sanitar. Utilizarea acestui card va aduce in conturile Fundatiei 0,5% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul la comercianti sau pe internet si 50% din taxa anuala de administrare a acestui card.

Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, a precizat ca valoarea estimata a avionului sanitar este de 2,5-3 milioane de euro.

"In fiecare an, cu ajutorul populatiei, reusim sa demaram noi proiecte de sustinere a activitatii SMURD. Credem in aceasta initiativa, realizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank si consideram ca vom reusi sa atingem scopul final al activitatii noastre: salvarea unui numar cat mai mare de vieti omenesti”, a declarat presedintele Fundatiei pentru SMURD.

Raed Arafat a mai precizat ca pentru achizitia avionului sanitar, Fundatia va utiliza si fondurile obtinute prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, metoda prin care anul trecut a reusit sa stranga un milion de euro.

Reprezentantii institutiei bancare au aratat ca acest card de debit este disponibil in toate unitatile Raiffeisen Bank din tara.​