Astra Asigurari a vandut 16,02% din actiunile Generali Asigurari catre grupul italian Generali, valoarea tranzactiei fiind de 20,74 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari. Vanzarea pachetului de 207,50 milioane de actiuni, s-a facut la o valoare nominala de 0,10 lei/actiune.

Astra detine pachetul de 16,02% din Generali Asigurari inca din 1994, momentul intrarii pe piata autohtona a grupului financiar italian.

Reprezentantii Astra Asigurari au mai precizat ca, in prezent, operatiunea este supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, conform prevederilor legale in domeniul pietei asigurarilor.

Miercuri, grupul austriac Uniqa a iesit din actionariatul Astra Asigurari prin vanzarea pe bursa a pachetului de 27% din actiuni catre actionarul majoritar - firma The Nova Group (TNG), detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu. Datele de la Bursa de Valori Bucuresti arata ca Uniqa a vandut, prin doua tranzactii, peste 19,5 milioane de actiuni pentru 106,02 milioane de lei.

Astra Asigurari a inregistrat un profit contabil net de 3,86 milioane de lei in primele trei luni din acest an, in scadere cu 20,4% fata de aceeasi perioada din 2010. Compania a obtinut venituri din primele brute subscrise in primul trimestru din acest an in valoare de peste 334,7 milioane lei, in crestere cu 1,49% fata de perioada similara a anului trecut. Asiguratorul sustine ca in perioada mentionata a platit daune ce depasesc 159,9 milioane lei aferente politelor RCA si CASCO.