Planul de reorganizare al retelei Diverta a fost aprobat de catre creditorii societatii in cadrul sedintei Adunarii creditorilor din data de 23 iunie, au anuntat reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania - administratorul judiciar al companiei SC PRO EXPRES RETAIL SRL (fosta "DIVERTA RETAIL 3000" SA). Planul propus a fost aprobat de catre creditorii garantati, inclusiv de catre banca finantatoare a societatii, se mai arata in documentul remis HotNews.ro.

Depus la un an de la intrarea in insolventa, planul prevede reorganizarea societatii in termen de 19 luni de la data confirmarii lui de catre judecatorul-sindic si presupune restructurarea societatii atat la nivel operational, financiar cat si corporativ prin conversia unei parti a datoriilor societatii in actiuni. Planul de reorganizare asigura recuperarea creantelor detinute de catre creditori intr-o masura mult superioara celei care s-ar putea realiza printr-o potentiala procedura de faliment.

In prezent, Diverta opereaza 47 de magazine, in 32 de orase, cu o suprafata de retail de 19.500 mp si cu 375 de angajati. Diverta a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru anul acesta 19 milioane de euro.

In perioada de observatie au fost luate o serie de masuri pentru redresarea companiei, precum: inchiderea magazinelor neprofitabile, renegocierea chiriilor, reducerea structurii de personal sau ajustarea costurilor operationale.

"Avand in vedere limitarile pe fluxul de cash pe care il va genera societatea pe durata planului, Diverta isi propune achitarea creditorilor garantati, a datoriilor catre bugetul de stat, partial a datoriilor catre salariati, precum si conversia datoriilor in actiuni pentru creditorii chirografari speciali" explica Andreea Anghelof, Senior Partner al Casei de Insolventa.