Comisia Europeana a confirmat luni ca este implicata direct in negocierile dintre autoritatile nationale si banci cu privire la includerea sectorului privat in noul pachet de asistenta financiara destinat Greciei, potrivit The Wall Street Journal.

Amadeu Altafaj Tardio, purtator de cuvant al comisarului european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn, a declarat ca se asteapta ca implicarea sectorului privat sa fie "substantiala". Totusi, el a refuzat sa indice la ce suma se va ridica implicarea sectorului privat in noul pachet de salvare.

"Cred ca, in final, implicarea va fi substantiala deoarece cifrele vehiculate sunt importante. Nu imi pot da cu parerea privind suma finala, avand in vedere ca implicarea in acest mecanism este strict voluntara", a declarat Amadeu Altafaj Tardio. El a precizat ca suma finala se va cunoaste in urma discutiilor dintre participantii de pe pietele financiare care au expunere la datoria Greciei.

Oficialul CE a mai aratat ca nu se poate sti gradul de implicare al sectorului privat pana pe 11 iulie, termenul limita pana la care guvernele din zona euro au stabilit sa finalizeze al doilea pachet de salvare a Greciei.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat luni ca autoritatile de la Paris au ajuns la un acord cu bancile din Franta in ceea ce priveste rostogolirea datoriilor Greciei, potrivit Reuters. Intrebat la o conferinta de presa daca s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste rostogolirea datoriilor Greciei fata de institutiile de credit din Franta in obligatiuni pe 30 de ani, Sarkozy a raspuns afirmativ si a precizat ca spera ca si alte tari europene sa faca acelasi lucru.