"In trimestrul al doilea se va mentine cresterea economica pozitiva", a declarat Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. "Exporturile isi continua ritmurile de crestere cu doua cifre, pe primele patru luni avem un ritm de crestere de 36% fata de primele patru luni ale anului 2010. Din acest punct de vedere, ingrijorarile nu-si au locul", a precizat Vass.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania, intr-un interviu acordat Mediafax, a declarat ca avansul exporturilor si productiei industriale a incetinit in trimestrul al doilea conform datelor preliminare, ceea ce va conduce la o crestere economica plasata sub nivelul din primul trimestru.

"Exista anumiti indicatori care arata o incetinire a cresterii economice in trimestrul doi. Trebuie sa vedem, cand vom avea datele finale, cat de mult a incetinit cresterea. Ne asteptam, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB", a adaugat oficialul FMI.

Franks a precizat ca FMI isi mentine deocamdata prognoza de crestere de 1,5% pentru intregul an, bazandu-se si pe avansul peste asteptari din primul trimestru.