Institutiile financiare din Germania vor contribui cu 3,2 miliarde de euro la planul de salvare al Greciei, detaliile urmand a fi stabilite ulterior, a anuntat joi ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters.

"Intelegerea priveste datoriile scadente in 2014, in valoare de circa doua miliarde de euro. Adaugati la aceasta institutiile ce detin active toxice (bad banks) din Germania, (...) care detin obligatiuni in valoare de 1,2 miliarde de dolari, astfel incat valoarea totala a acestora se ridica la 3,2 miliarde de euro", a declarat Schaeuble in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta suma, care era scadenta pana in 2014, va fi rostogolita, a declarat Schaeuble dupa o intalnire cu sefii celor mai importante institutii financiare din Germania.

Acest anunt vine dupa ce si bancile franceze, cele mai expuse la criza din Grecia, au convenit asupra unei propuneri privind rostogolirea datoriilor Greciei in obligatiuni pe 30 de ani.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat luni ca autoritatile de la Paris au ajuns la un acord cu bancile din Franta in ceea ce priveste rostogolirea datoriilor Greciei. Intrebat la o conferinta de presa daca s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste rostogolirea datoriilor Greciei fata de institutiile de credit din Franta in obligatiuni pe 30 de ani, Sarkozy a raspuns afirmativ si a precizat ca spera ca si alte tari europene sa faca acelasi lucru.