Moneda euro s-a depreciat din nou marti, ajungand la cel mai mic nivel in ultimele patru luni fata de dolar, in timp ce pe piata valutara s-a pus la indoiala capacitatea liderilor europeni de a opri criza datoriilor, potrivit AFP.

Moneda unica europeana a fost in valoare de 1.4001 dolari, fata de cursul de 1.4029 dolari din ziua precedenta. Euro a ajuns la 1.3837 dolari, cel mai scazut nivel de pe 11 martie.

Eeuro a scazut, de asemenea, fata de moneda japoneza la 109.58 yeni, un nivel nemaiintalnit din 17 martie. Si Dolarul a pierdut teren in fata yenului. El a coborat la 79.17 yeni, cel mai scazut nivel de pe 18 martie.

Moneda europeana a scazut brusc marti, dar si-a limitat pierderile, piata a fost condusa de "zvonuri privind achizitiile de titluri de credit de catre Banca Centrala Europeana," a remarcat Nick Bennenbroek de la Wells Fargo.

Aceasta interventie privind datoria Italiei si Spaniei arata un declin in randamentele obligatiunilor din cele doua tari puternic indatorate, care sunt in prezent in vizorul pietelor. "Guvernele europene se lupta sa tina sub control criza datoriilor", mai declara Bennenbroek.

Luni seara, la Bruxelles, ministrii de finante ai zonei euro au promis noi masuri de sprijinire a Greciei si pentru consolidarea apararii anti-criza a uniunii monetare. Dar acestia nu au rezolvat problema principala pentru dezvoltarea de noi ajutoare de la Atena: conditiile de participare ale bancilor.