Cu numai doua zile inainte de termenul limita pana la care SUA trebuie sa majoreze plafonul datoriei publice, pentru a evita incapacitatea de plata, Trezoreria americana dispune de doar 54 de miliarde de dolari, in conditiile in care acum opt zile avea peste 100 de miliarde, potrivit Business Insider. "Poate ca aceasta veste ii va trezi pe idiotii iresponsabili de la Washington", scriu jurnalistii publicatiei americane.

In cursul acestei saptamani, presa a relatat ca, potrivit celor mai recente rapoarte financiare, compania Apple detine cu 3,5 miliarde de dolari mai multi bani cash decat Trezoreria Statelor Unite.

"Acum Apple are si mai multi bani decat SUA. Pana la inceputul saptamanii viitoare, daca Congresul nu va ajunge la un acord, Statele Unite vor avea mai putini bani si decat Google, apoi mai putini decat Salesforce.com sau chiar Pets.com", comenteaza ironic cei de la Business Insider, care pun la dispozitie si un grafic care arata cum au scazut lichiditatile SUA in ultimele zile.