Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Up & Running: Despre acordul incheiat in SUA

de Dan Diaconu     HotNews.ro
Luni, 1 august 2011, 8:14 Economie | Finanţe & Bănci

In ultimul moment partile beligerante au cazut la invoiala cu privire la cresterea plafonului de indatorare a SUA. Chiar daca persista aparentele unei intelegeri in care fiecare parte cedeaza ceva pentru binele general, in realitate n-a fost vorba de nicio intelegere deoarece singurul element urmarit de Obama a fost cresterea plafonului pentru evitarea default-ului. Taierile de cheltuieli, mai precis dimensiunile acestor taieri, erau oricum un element secundar deoarece rostogolesc data scadentei undeva in viitor.

Reactia pietelor a fost cea asteptata: pietele asiatice au crescut si, cel mai probabil, pe parcursul zilei de azi vom avea un comportament similar peste tot. Paralel se consemneaza o crestere a pretului petrolului si o scadere a cotatiilor aurului. Cu toate ca aceste reactii sunt unele normale unui trend economic pozitiv, trebuie sa intelegem ca evolutia actuala a cotatiilor este impulsionata de asteptarile sau, mai bine spus, de dorintele investitorilor si in niciun caz de fundamente. Cu toate acestea, avand in vedere intelegerea la care s-a ajuns putem spune ca pana spre sfarsitul anului 2012 vom avea un nou episod de exuberanta. Daca pana acum banii au fost pompati in economie pentru a o reporni, de-acum vom asista la episodul de pompare a banilor pentru ca economia sa se dezvolte. Cu toate ca denumirile sunt diferite, de fapt asistam la aceeasi piesa, altfel pusa in scena.


Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1384 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri