Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Up & Running: Despre acordul incheiat in SUA

de Dan Diaconu     HotNews.ro
Luni, 1 august 2011, 8:14 Economie | Finanţe & Bănci

In ultimul moment partile beligerante au cazut la invoiala cu privire la cresterea plafonului de indatorare a SUA. Chiar daca persista aparentele unei intelegeri in care fiecare parte cedeaza ceva pentru binele general, in realitate n-a fost vorba de nicio intelegere deoarece singurul element urmarit de Obama a fost cresterea plafonului pentru evitarea default-ului. Taierile de cheltuieli, mai precis dimensiunile acestor taieri, erau oricum un element secundar deoarece rostogolesc data scadentei undeva in viitor.

Reactia pietelor a fost cea asteptata: pietele asiatice au crescut si, cel mai probabil, pe parcursul zilei de azi vom avea un comportament similar peste tot. Paralel se consemneaza o crestere a pretului petrolului si o scadere a cotatiilor aurului. Cu toate ca aceste reactii sunt unele normale unui trend economic pozitiv, trebuie sa intelegem ca evolutia actuala a cotatiilor este impulsionata de asteptarile sau, mai bine spus, de dorintele investitorilor si in niciun caz de fundamente. Cu toate acestea, avand in vedere intelegerea la care s-a ajuns putem spune ca pana spre sfarsitul anului 2012 vom avea un nou episod de exuberanta. Daca pana acum banii au fost pompati in economie pentru a o reporni, de-acum vom asista la episodul de pompare a banilor pentru ca economia sa se dezvolte. Cu toate ca denumirile sunt diferite, de fapt asistam la aceeasi piesa, altfel pusa in scena.


Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1386 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri